22. oktober 2020 Af Sandby Smedie Fra

Valg af afdriftsreducerende dyser

Herunder finder du en guide til at hjælpe dig med at finde den bedste dyse til dit behov

dysevalg

Vidste du at:

Den 1.August trådte en ny bekendtgørelse i kraft som stiller krav til afdrifsreducerende sprøjteteknik når der sprøjtes med Prosulforcarb midler. (Boxer, Fidox EC, ROxy EC, LFS og Adimax)

For sprøjtning med disse sprøjtemidler stilles der idag krav til anvendelse af dyser som er godkendt til minimum 75% afdriftsreduktion.

Reduktion af afstandskrav:

Med krav til det afdriftsreducendende sprøjteudstyr omkring vandmiljøer og naturområder muliggører det også at afstandskrav kan reduceres fra 20 meter og ned til 2 meter med godkendte 90 % reduktionsdyser


Vi kan herunder specielt anbefale flg. dyser :

En meget populær dyse som netop har fået afdriftsgodkendelse. Bubblejet dysen er en enkelt viftet kompakt injektionsdyse som med fordel kan anvendes som universal dyse.

Størrelserne 02(gul), 03(blå) og 04(rød) har 75% reduktion 1,0 bar

Størrelserne 025(lilla), 035(rødbrun) og 05(brun) har 90% reduktion ved 1,0 bar.

Lechler IDKT (svarer til Hardi MD DUO)

Et andet populært valg, som mange konsulenter anbefaler, er Lechler IDKT – en dobbelt viftet kompakt injektor med god effekt i normalt interval 2,5-4 bar.

Godkendt til 75% afdriftsreduktion ved 1,5-3 bar afhængig af størrelse og til 90% afdriftsreduktion ved 1-1,5 bar afhængig af størrelse i størrelserne 02(gul)-025(lilla)-03(blå)-04(rød)-05(brun)-06(grå).

Dyserne passer på alle sprøjter, dog ved enkelte sprøjter herunder specielt luftassisteret kan der kun anvendes enkeltviftede. Dyseomløbere som passer til sprøjten er på lager.

KONTAKT OS ENDELIGT, HVIS DU ER I TVIVL.