Kantskærer og vertikalskærer

Viser alle 5 resultater

Kantskærer og vertikalskærer

Her finder du vores udvalg af kantskærer, vertikalskærer og kompostkværne. Altså de redskaber der lige er brug for til at kunne rydde op i plænen og efterlade den skarpt optrukket.

Kantskærer udvalg

Vores udvalg dækker til husbehov samt professionelle maskiner, hvor der er behov for at kunne bruge det igennem hele dagen.
Formålet med en kantskærer maskine er ikke nødvendigvis for at afstikke skarpe kanter på nogle enkelte bede, det klarer håndværktøjet såmænd rigtig fint. Har du derimod længere strækninger af bedkanter eller flisekanter som skal ryddes pænt – skåner du dig selv en stor del manuel arbejde.

Højden indstilles oftest på selve rammen efter dit behov for hvor dybe kanter du ønsker og med løbehjul enten i form af næsehjul eller baghjul kan strækningerne tages i et lige træk så de bliver pæne lige. Med et manuelt kantjern risikerer du at lave hakker fra hvert spadestik eller løbende kanter da du ikke har overblikket langs sigtelinien.

Benzin eller ledning

Kantskærer med ledning kan være ganske gode specielt til mindre haver hvor du kan gå en runde langs alle bedene. Tillige er motoren stærkere og rotation på kantkniven generelt også hurtigere – end en lille kantskærer med benzinmotor.

Har du derimod længere strækningerne såsom køkkenhaver og mange rundbede – kan ledningen meget hurtigt blive en gene og ender derfor oftest bare i hjørnet af skuret og støver til.

Vertikalskærer / mosfjerner

Vores udvalg af vertikalkærer og mosfjerner velegner sig til mindre haver. Til trods for stor forvirring på nettet så er der klare forskelle på de to maskiners funktioner og hvornår de bør anvendes.

Vertikalskæreren en maskine med en tromle udstyret med mange knive på som skærer sig ned i plænen så den kan få luft igen og optage næring. Her er formålet ikke at grave sig ned til kineserne men at topskære i overjorden de første par centimeter så rodnettet på plænen kan vokse sig flot og stærk! Dette kan du sagtens gøre hvert år uden at beskadige din plæne til trods for at den sagtens kan se forfærdelig ud så er det en behandling som giver græsrødderne styrke.

En mosfjerner er derimod rivefjedre som også sidder på en tromle, men som går ned og tager fat i underlaget. Den river det gamle mos op og lidt af græsset så der dannes grobund til det gamle eller nysået græs. Ved særligt slemme tilfælde efterlades ofte store bare pletter som skal eftersås med nyt græs. Dette arbejde gøres kun hvis der er behov for det eller mosdannelser rundt på plænen. Det er oftest et særligt hårdt arbejde ved ældre plæner som ikke har været passet da der oftest er store bunker af mos at samle, fjerne, rive op osv.

Kompostkværn

Her dækker vores  lille udvalg også i mindre kompostkværn til grenafklip, kogler mm som skal komposteres når der ryddes op i haven. Kompostkværne kommer ofte i 2 typer.

Med knive (roterende kniv) som er den billige prisvariant men som begrænser sig til det mindre afklip.
Med tromle trukket knive som er fastmonteret på en skive eller valse som opklipper det meste til mindre kompost som oftest dækker bredt i behovet.