Løvblæser & løvsuger

Viser alle 9 resultater

Løvblæser, kombineret, eller ren løvsuger forskelle

Maskinerne er idag delvist specialiseret til forskellige behov hvor en løvblæser specifikt bruges til at flytte blade og andre materialer til opsamlingsbunker. Maskinerne varierer lige fra de små håndholdte maskiner til mindre opgaver og til store rygbårne blæsere til når der skal ryddes gangarealer og parkeringspladser mm.

Generelt

En enkel opbygget løvblæser er oftest en anelse billigere end den kombineret version med blæs og suge funktion hvilket er ganske naturligt. De er begge ved blæsning oftest bygget med forsnævret tud som komprimerer luftmængden ved udmundingen så der opnåes kraftigere luftstrøm med mindre overfladeareal.
Ved kombineret maskiner ombygges den med opsamlerpose og der sættes et større sugerør på over blæservingen, som danner vakuum mellem blæservinge og udgangsrør. Sugehastigheden afhænger her enormt meget af motorens effekt. På blæservingen er der som regel påsat fastmonteret knive som findeler opsuget materiel i mindre dele så posen ikke fyldes så hurtigt og så der undgåes tilstopning i udgangsrøret.

Løvblæser, Løvsuger på batteri

Hvor effektiv er sådan en blæser egentlig? En løvblæser på batteri leverer egentlig et fantastisk stykke arbejde og de er yderst velegnet til mindre rydningsopgaver hvor de også sagtens kan flytte våde blade mm. Oftest er maskinerne også bygget i “serier” hvor batterierne passer sammen med et utal af andre maskiner. De helt store udfordringer kommer dog ved større opgaver, da både blæs og i særdeleshed løvsugning funktionerne kræver rigtig meget energi. Har du allerede søgt maskiner andre steder er du helt sikkert stødt på at man oplyser areal at maskinen kan klare og ikke arbejdstid. Dette skyldes at de sidst nævnte hurtigt kan se ud af meget lidt.

Løvblæser, Løvsuger på el

Der må ikke tages fejl af en løvblæser og særdeles løvsuger på el som er rigtig gode og leveret konsekvent et godt stabilt resultat med høj suge og blæseevne.

2 taks motor

Hovedkernen af de flestes producenters produktion ligger stadig i den håndholdte blæser og suger med 2 taksmotor som kan tages med på farten eller bruges i yderområderne – hvor nedfaldet jo ofte har tendens til at samle sig. Her er der absolut forskelle, klare forskelle, fra billige til lidt dyrere modeller. Der fås oftest bedre kvalitet og større motorkraft i de lidt dyrere modeller, hvilket giver en generel bedre oplevelse med at suge og blæse både tørt og vådt materiale. Hertil kan der også være finesser såsom gyroskop som aflaster stress i musklerne ved længere tids brug, bedre luftstrømme og bedre indgreb på findelerknive osv.
Det er selvfølgelig altid en vurdering af dit behov – for ved f.eks. mindre plæner hvor der skal ryddes efter nedfald fra enkelte træer kan en billig løvblæser sagtens stå distancen.

Vores udvalg

I vores pæne udvalg har vi holdt os til Stiga løvblæsere, Stihl Løvblæser & suger, samt Echo løvblæser og suger – i både batteri og 2 taks. Dette har indtil nu fuldt dækket vores kunders behov for effektivitet og kvalitet.