Stihl kæder

Stihl kæder er kendt for at have utrolig høj skæreevne og er savkæder som holder sig selv skarpe meget længe mens de kører ekstremt jævnt.

Stihl savkæderne bliver produceret i Schweiz og gennemgår en lang række af kontrollerer herunder bliver de f.eks. forstrukket af mange omgange så du får en kæde der ikke konstant skal strammes op. Har du også brug for noget af det bedste? så kan du finde masser af Stihl kæder herunder.

Er du ny i feltet eller vil egentlig gerne have mere fagviden så kan du læse mere i bunden eller ved at trykke her.

For nem og bekvem sortering så anvend menuen lige her under for at finde de kæder som passer specifikt til din kædesav.

Vælg motorsav eller stangsav her

Viser alle 33 resultater

Det helt basale om savkæder

Lad os starte ved det allerførste, hvordan du finder den rigtige savkæde.
For at identificere hvilken kæde du skal bruge er der 3 ting du skal vide. Det er som flg.:

 • Kædetykkelsen er hvor tyk selve drivledet skal være for at køre rigtigt i sværdet. Vælger du en der er tyndere vil kæden tilte når du saver med den. Den vil lave skæve snit og over tid beskadige dit sværd unødigt. Valgmulighederne i drivledstykkers er : 1,1 – 1,3 – 1,5 eller 1,6
 • Kædedeling bestemmer hvilken type kæde du kører med. Det måles imellem nitterne fra led til led, eller fra drivledets spids til spids. Valgmuligheder er : 1/4″ (12,7mm), 3/8″P (19,1mm), .325″ (16,5mm), 3/8″ (19,1mm), .404″ (20,5mm)
 • De helt væsentlige forskelle på 3/8″P og en 3/8″ kæde ligger i drivledets højde og nittetykkelse (3/8″P kæden er en hobbykæde og kan også kaldes lavprofil kæde) Den anvender 1,1 & 1,3 spor hvor 3/8 savkæden anvender 1,5 & 1,6 spor
 • Antal af drivled er som det angives. Hvor mange led som trækker kæden frem der er. Den nemmeste måde at tælle dem på er ved at: Folde motorsavskæden ud i en cirkel og tælle spidserne invendigt.

stihl kæde opspænding

Sådan påsættes din kæde

Det er ganske vist nem viden, men vi oplever stadig at måtte hjælpe omkring montering af nye Stihl kæder. Når en kæde skal påsættes motorsaven så start altid med at sætte omkring drivhjulet og sørg for at at den ligger korrekt ned i. Sværdet skal være justeret godt tilbage og træk herefter kæden ud over spidsen. Monter sidedæksel og begynd at spænde kæden op så den falder i hak i rillen på sværdet.

Din motorsav trækker altid kæden fra overside, ned til underside af sværdet. Kig på pilene stemplet i samleledene på Stihl kæden. De viser retningen. Sørg for at skæret vender fremad på oversiden. Når du skal stramme din kæde op, hedder fingerreglen at du næsten skal kunne tage en tand ud – når du trækker op i et af drivleddene. Sørg også for løbende at kontrollere opstramning – normalt efterstrammes en kæde minimum for hver tankfuld.

Lettere informationer om savkæder

Har du kigget i vores Stihl kæder og set at de samme oplysninger om kæderne træder igennem? Det bestemmes nemlig af 2 ting. Tandformen (og drivledets form.)

 • Stihl Micro kæde er en halvmejslet kæde. Dvs. den skærende tand er rundet på ydersiden. Det betyder at kæden holdes skarpere i længere tid og er specielt velegnet til f.eks. træ som ikke er helt rent frossent træ, eller langs jord. (denne kæde henvender sig specielt til nyere og lettere øvet brugere)
 • Stihl Super kæde er en helmejslet kæde. Dvs. at tanden har et skarpt hjørne. Det gør at kæden trækker større spåner og derved saver hurtigere. Den kræver også mere vedligehold hvis ikke den anvendes i rent træ. (Denne kæde henvender sig specielt til øvet og professionelle brugere)
 • Stihl Duro kæde er med skær i hårdmetal. Det betyder at kæden holder sig skarp utrolig længe og kan holde en levetid, på op imod 10 gange længere (yderst velegnet til snavset opgaver)

stihl PS3 super 3 kæde

Det der nørdede om Stihl kæderne

Foran kæderne vil du ligge mærke til at de er mærket med PM, RS, osv. Nogle af dem endda med et tal foran. Forkortelserne er som flg:

 • R = Rapid er en kæde udviklet med større skæreflade. Den skærer derved enorm hurtigt igennem opgaverne mens den er lavtvibrerende ved hurtig gang.
 • P = Picco kæden er en rolig kæde som friskærer sig selv så du minimerer risiko for “Kickback”. Den velegner sig specielt fra små til mellemsave.
 • S = Super en fuldmejslet kæde
 • M= Micro en halvmejselt kæde (kan også betyde Mini ved f.eks. PMM3 kæde – Picco Micro Mini 3)
 • 3 tal = Pukkel drivled i hver andet drivled. Det er et sikkerhedsdrivled som væsentlig minimere tilbagekast af saven. Du finder kun dette drivled på Picco kæderne

En kæde kan derved have mange forskellige egenskaber.