Kære Sprøjteejer

Guide til valg af den bedste dysse…

Vidste du at:

Den 1.August trådte en ny bekendtgørelse i kraft som stiller krav til afdrifsreducerende sprøjteteknik når der sprøjtes med Prosulforcarb midler. (Boxer, Fidox EC, ROxy EC, LFS og Adimax)

For sprøjtning med disse sprøjtemidler skal der idag anvendes dyser godkendt til min. 75% afdriftsreduktion.

Er sprøjten dog udstyret med de nye kompakt luftinjektionsdyser (bajonetdyser) – som reducerer sprøjtning langs vandløb ned til 5m eller 2m (75-90% reduktion), skal der ikke gøres yderligere.

Med den nye bekendtgørelse betyder det også at der er kommet flere tilladte dyser til over godkendte dyser.

Vi kan herunder specielt anbefale flg. dyser :

Billericay Bubblejet

Er en meget populær dyse som netop har fået afdriftsgodkendelse. Bubblejet dysen er en enkelt viftet kompakt injektionsdyse som med fordel kan anvendes som universal dyse.

Størrelserne 02(gul), 03(blå) og 04(rød) har 75% reduktion 1,0 bar

Størrelserne 025(lilla), 035(rødbrun) og 05(brun) har 90% reduktion ved 1,0 bar.

Lechler IDKT (svarer til Hardi MD DUO)

Et andet populært valg, som mange konsulenter anbefaler, er Lechler IDKT – en dobbelt viftet kompakt injektor med god effekt i normalt interval 2,5-4 bar.

Godkendt til 75% afdriftsreduktion ved 1,5-3 bar afhængig af størrelse og til 90% afdriftsreduktion ved 1-1,5 bar afhængig af størrelse i størrelserne 02(gul)-025(lilla)-03(blå)-04(rød)-05(brun)-06(grå).

Dyserne passer på alle sprøjter, dog ved enkelte sprøjter herunder specielt luftassisteret kan der kun anvendes enkeltviftede. Dyseomløbere som passer til sprøjten er på lager.

Kontakt os endeligt, hvis du er i tvivl.

M.v.h.

Sandby Smedie & Maskinhandel A/S